Kolme asiaa, jotka hurmasivat Laura Schwartzin Evento Awards -gaalassa

Montako naista tarvitaan saamaan Suomen tapahtuma-ala sekaisin? Vain yksi, mikäli hän on Laura Schwartz. Laura Schwartz on yhdysvaltalainen kirjailija, puhuja ja tv-kommentaattori, joka työskenteli kahdeksan vuoden ajan presidentti Bill Clintonin hallinnossa eri tehtävissä muun muassa Valkoisen talon tapahtumavastaavana. Suomeen Laura saapui Evento -lehden kutsumana, ja on ehtinyt hehkuttamaan Suomen tapahtuma-alaa televisiossa, antamaan lukuisia haastatteluita ja osallistumaan eri tilaisuuksiin.

Varsinainen syy hänen vierailuunsa oli Evento -lehden järjestämä Evento Awards -kilpailu ja ennen kaikkea Kattilahallilla 25.3. järjestetty Evento Awards 2015 -palkintogaala, johon Laura osallistui yhdessä lähes 400 tapahtuma-alan ammattilaisen kanssa. Laura on toiminut yhtenä kilpailun tuomarina, ja hän nousi illan aikana myös lavalle kertomaan terveisensä.

Viime vuoden yritystapahtuma-palkinnon voittajina Tapahtumantekijöillä oli kunnia vastata tämän vuoden palkintogaalan tuotannosta yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Lisäksi meillä oli kaksi finaalityötä tämän vuoden yritystapahtuma-sarjassa, joten saimme myös oman osamme jännityksestä.

Evento Awardsia juhlittiin myöhään yöhön, ja tapasin Lauran seuraavana päivänä. Tapahtuman tuottajana olin tietysti utelias kuulemaan, mitä mieltä kaiken nähnyt tapahtuma-alan ammattilainen oli Evento Awardsista. ”Outstanding”, Laura vastasi silmät loistaen. Hän kehui vuolaasti muun muassa tapahtuman tunnelmaa, ihmisiä, esiintyjiä, valaistusta ja tilankäyttöä ja kertoi, että suomalainen tapahtuma-ala ja sen ihmiset ovat tehneet häneen suuren vaikutuksen.

Evento Awards -palkintojuhlassa Laura ihastui erityisesti kolmeen yksityiskohtaan. Hän on nähnyt video mapping -tekniikkaa käytettävän tapahtumissa, mutta Kattilahallin seinien suuret projisoinnit olivat hänen mielestään erityisen upeita. Seinillä elävät kuviot, maisemat ja kuvat haarniskoineen jäivät hänelle vahvasti mieleen. ”I was just obsessed with the video mapping”, hän tunnusti. Näyttävät projisoinnit tehtiin suoraan Kattilahallin rouheille, valkoisille seinäpinnoille.

Toinen Lauraan vaikutuksen tehnyt asia oli lavan molemmin puolin sijoitettujen väliverhojen pudottaminen ja koko hallin levyisen tarjoilutiskin paljastuminen sen takaa: Lauran mielestä Evento Awardsissa tämä tehokeino toteutettiin harvinaisen onnistuneesti. Korkeat, valkoiset kabuki-verhot pudotettiin yleisön edessä palkintojenjaon päätteeksi, ja ennen sitä ne toimivat projisointipintoina.

Se, mikä Lauran lopullisesti hurmasi, oli puoliympyrän muotoinen katsomo ja pienten Fatboy Edison the Petite -valaisimien ripottelu matalille pöydille tuolien sekaan: ”I thought that was brilliant! The lamps cought me right away. I’ve never seen that done before”, hän hehkutti. Lauran mielestä lamput loivat suureen halliin lämpimän intiimin ja eksklusiivisen tunnelman.

Lopuksi Laura painotti, että jokainen Evento Awardsin kaltainen hienosti toteutettu tapahtuma ei onnistu, ellei tapahtumassa keskitytä kaikkein olennaisimpaan asiaan: vieraisiin ja heidän kokemukseensa. Laura kertoi työmottonsa olevan ”don’t host events, host guests”. Hänen mielestään kaikesta huomasi, että tätä mottoa noudatettiin Evento Awardsissa, minkä ansiosta tapahtumissa työskentelevät ammattilaiset saivat kerrankin hienon kokemuksen tapahtumavieraana olosta.

Tapaamisen lopussa en voinut muuta kuin todeta, että Evento Awards oli hurmannut Lauran - ja Laura minut. Evento-lehdelle komea strutsinsulka hattuun siitä, että saivat houkuteltua tämän valovoimaisen naisen Suomeen tuomaan paljon kaivattua näkyvyyttä tapahtuma-alalle.

Evento Awards 2015 -palkintojuhlan suunnitteli, tuotti ja ohjasi Tapahtumantekijät Oy. Kiitämme Evento-lehteä luottamuksesta meitä kohtaan sekä kaikkia tuotannon yhteistyökumppaneita, joita ilman tapahtuma ei olisi ollut mahdollinen, ja joiden hyvät ideat auttoivat tekemään illasta onnistuneen:

Bright - tekninen toteutus
HokkusPokkus - somistus
Jubilee - astiat ja Fatboy-tuotteet
Loisto - tarjoilut
Pågå - kalustus ja rakenteet
Staffpoint - henkilökunta
Visual45 - projisointi- ja valosuunnittelu


Katso Laura Schwarzin haastattelu Ylen aamutelevisiossa tästä.

 

Samankaltaista sisältöä
Arvot

Tapahtumantekijöiden arvot: Tuloksentekijä

Vastuunkantaja, Myötäeläjä, Tuloksentekijä, Tiennäyttäjä - Nämä ovat Tapahtumantekijöiden toimintaa ohjaavat arvot, jotka nyt puemme myös sanoiksi. ...
Lue lisää
Arvot

Tapahtumantekijöiden arvot: Myötäeläjä

Vastuunkantaja, Myötäeläjä, Tuloksentekijä, Tiennäyttäjä - Nämä ovat Tapahtumantekijöiden toimintaa ohjaavat arvot, jotka nyt puemme myös sanoiksi. ...
Lue lisää
Arvot

Tapahtumantekijöiden arvot: Vastuunkantaja

Vastuunkantaja, Myötäeläjä, Tuloksentekijä, Tiennäyttäjä – Nämä ovat Tapahtumantekijöiden toimintaa ohjaavat arvot, jotka nyt puemme myös sanoiksi. ...
Lue lisää