Ei pelkäksi kahvinkeittäjäksi

Meillä oli kevään ajan työharjoittelussa Haaga-Helian tapahtuma-alaan erikoistumassa oleva restonomi-opiskelija Anni Taimio. Anni aloitti työharjoittelunsa suurin odotuksin. Viimeisenä päivänään hän kirjoitti meille kirjeen, jossa kertoi kokemuksistaan. Miten työharjoittelu sujui, päätyikö Anni kahvinkeittäjäksi? Näin hän kirjoitti:

"Kun viime vuoden kesäkuun alussa kävin toimistolla Jyken haastattelussa ja sain tietää, että pääsen Tapahtumantekijöille työharjoitteluun tiesin, että olin voittanut lottopotin. Lähtiessäni haastattelusta tuuletin Annankadun rappukäytävässä ja kiljahdin riemusta vahingossa hieman liian lujaa. Säikähdin, että kiljahdus saattoi kuulua toimistoon sisälle saakka. Hyvän harjoittelupaikan saaminen ei ole helppoa ja työharjoittelu TT:llä oli minulle todellinen unelmien täyttymys. Halusin niin kovasti oppia lisää tapahtuma-alasta koska koin, että olin oppinut koulussa aivan liian vähän. Ja WAU millainen kevät minulla on ollut!

En tiedä miten voisin kiittää teitä kaikkia. Olen oppinut niin paljon, että sitä on vaikea edes käsittää. On ollut suuren suuri kunnia tehdä töitä näin pirun kovien ammattilaisten kanssa! Olen ylpeä siitä, että olen saanut olla TT:llä työharjoittelussa, koska teidän ammattitaitonne ja työn laatunne on niin älyttömän korkea. Olen saanut oppia parhailta ja nähnyt miten tapahtumia suunnitellaan ja tuotetaan huipputasolla. Olen myös saanut lisää vahvistusta ja paloa siihen, että tämä on se ala jolle haluan. Työharjoittelu ei ole edes tuntunut työltä koska olen tykännyt siitä niin paljon.

Arvostan ihan mielettömästi sitä, että alusta asti minut otettiin porukkaan mukaan kuin kuka tahansa työntekijä, eikä minua ole koskaan kohdeltu "vain harjoittelijana" toisin kuin monessa muussa harjoittelupaikassa tehdään. Halusin opetella heti alussa, miten keitetään kahvia, koska en itse sitä juo ja olen niin harvoin sitä keittänyt. En ikinä unohda kun Kati Korpinen sanoi nauraen, että "et sä nyt meille mitään kahvia ala keittämään". Minä vastasin leikilläni, että eikös se ole työharjoittelijan homma. Monessa harjoittelupaikassa kahvinkeitto on todellakin harjoittelijan homma ja harjoittelija tekee paljon turhanpäiväisiä pikkuhommia. Mutta ei TT:llä.

Olin yllättynyt siitä, miten paljon minuun luotettiin heti alusta alkaen ja kuinka paljon sain vastuuta, vaikka teillä ei ollut mitään käsitystä siitä kuka olen ja mitä osaan. Olin varautunut siihen, että joudun tekemään paljon töitä sen eteen, että minuun luotetaan. Arvostan suunnattomasti sitä, että olen saanut olla niin täysillä mukana eri projekteissa ja sen takia olenkin oppinut niin paljon. Mutta minun on myös annettu olla hidas, pihalla, tyhmä, pöhkö, aivan kujalla ja kysyä paljon paljon paljon kysymyksiä. Kiitos kaikesta kärsivällisyydestä ja opastuksesta, välillä aika yksinkertaisissakin asioissa. Kiitos, että olette jaksaneet auttaa ja vastata minun kysymyksiini, vaikka olette itse todella kiireisiä.

Sen lisäksi, että olette kaikki rautaisia ammattilaisia, olette kaikki myös aivan huippuja tyyppejä! Kaikilla työpaikoilla on aina omat ongelmansa mutta en ole koskaan ollut työpaikassa, jossa olisi näin hyvä porukka. Olen tehnyt vuosien varrella töitä monenlaisissa työporukoissa, joista osa on ollut hyviä ja osa vähemmän hyviä. Olen saanut annokseni kamalia esimiehiä ja työkavereita. On ollut todella ihanaa työskennellä paikassa, jossa on näin hyvä yhteishenki ja jossa kaikki ovat vain yksinkertaisesti todella mahtavia tyyppejä. Ei ole mennyt yhtään päivää etten olisi nauranut ja minulla on ollut tosi hauskaa. Olen viihtynyt aivan älyttömän hyvin."

Julkisena vastauksena Annin kirjeeseen voi todeta, että jotkut vain ovat syntyneet tapahtuma-alalle. Anni on yksi heistä.

 Kuvituskuva on alkuvuoden kickoffistamme Nuuksiosta,
jossa Anni oli muiden mukana suunnittelemassa kuluvaa vuotta.

Samankaltaista sisältöä
Arvot

Tapahtumantekijöiden arvot: Tuloksentekijä

Vastuunkantaja, Myötäeläjä, Tuloksentekijä, Tiennäyttäjä - Nämä ovat Tapahtumantekijöiden toimintaa ohjaavat arvot, jotka nyt puemme myös sanoiksi. ...
Lue lisää
Arvot

Tapahtumantekijöiden arvot: Myötäeläjä

Vastuunkantaja, Myötäeläjä, Tuloksentekijä, Tiennäyttäjä - Nämä ovat Tapahtumantekijöiden toimintaa ohjaavat arvot, jotka nyt puemme myös sanoiksi. ...
Lue lisää
Arvot

Tapahtumantekijöiden arvot: Vastuunkantaja

Vastuunkantaja, Myötäeläjä, Tuloksentekijä, Tiennäyttäjä – Nämä ovat Tapahtumantekijöiden toimintaa ohjaavat arvot, jotka nyt puemme myös sanoiksi. ...
Lue lisää