Harjoittelijamme Miron terveiset työharjoittelun päätteeksi

Miron harjoittelu Tapahtumantekijöillä on tulossa päätökseen. Tässä blogissa Miro summaa ajatuksia harjoittelusta ja jakaa tärpit tapahtuma-alalle aikoville.

Moikka!

Työharjoitteluni Tapahtumantekijöiden riveissä on tullut päätökseensä, ja tässä tekstissä yritän summata omat kokemukset ja fiilikset viimeisestä viidestä kuukaudesta. Koska koko tarina vaatisi jo keskipaksun novellin verran palstatilaa, pysyttelen pääkohdissa, mutta tiivistän kaiken näin alkuun sanoihin ”No huhhuh”.

Harjoitteluni ensimmäisellä viikolla olin mukana TT:n kesäjuhlissa, jossa vietimme elokuisen päivän ja yön Nuuksion siimeksessä vuokratussa villassa. Löysin sieltä muuten kolme neliapilaa. Tästä muutamaa viikkoa myöhemmin, olin jo ensimmäisessä tapahtumassa paikan päällä.

Olen päässyt harjoitteluni aikana melkoisen moneen tilanteeseen, tapahtumaan ja paikkaan näkemään, kokemaan ja hieman myös ihmettelemään.

Olen nähnyt tapahtuman suunnittelua alkumetreiltä asti viimeisen palautekyselyn luomiseen saakka. Vilahdin jopa telkkarissa tuottajamme kanssa, kun olimme järjestämässä kirjallisuuden Finlandia-palkintojenjakotilaisuutta (onneksi oli puvuntakki mukana ja fleda kammattu).

Olen nähnyt, millaisia päiviä tuottajat ja koordinaattorit tekevät, sekä millaista vastuuta he kantavat. Sanonpahan vaan, että ei hitto. Olen näiltä ihmisiltä oppinut valtavasti näinkin lyhyessä ajassa, ja ennen kaikkea tajunnut, kuinka paljon tässä on vielä alaa opittavana - About yhden valtameren verran.

Kiinnostukseni tapahtuma-alaa kohtaan on siis ehdottomasti säilynyt, jopa vahvistunut tänä aikana. Tästä ennen kaikkea kiitos koko työporukalle.

He ovat jopa hektisimpinä päivinä, kaiken kiireen ja paineen keskellä olleet uskomattoman kärsivällisiä auttaessaan ja opastaessaan minua vihkiytymään alan saloihin (vaikka joskus en ole saanut edes keikkaprintterimme käynnistymisen saloja selville).

Olisi pitänyt kaiketi tajuta niiden löytämieni neliapiloiden olevan enne, sillä pidän itseäni melkoisen onnekkaana, että sain viettää harjoitteluni näiden ihmisten (ja etenkin Napon, toimistolla satunnaisesti vierailevan koiran) parissa oppien ja työskennellen.

Toivon Tapahtumantekijöille (ja Napolle) erittäin hyvää jatkoa, ehkä vielä törmäämme joku päivä tapahtumissa!

Rakkaudella Miro

 

Miron kohokohdat TOP 5:

  1. Ensimmäinen tapahtuma Metsähovin tutkimusasemalla ja radioteleskoopin aktivoiminen nappia painamalla ja marinoitujen männynkäpyjen syöminen.
  2. Pikkujouluissa maalaaminen - tämän innoittamana hommasin jopa oman öljyvärisetin.
  3. Skumppalasilliset tuottajien kanssa pitkän ja rankan päivän päätteeksi Finlandia-palkintojenjakotilaisuudessa.
  4. TT:n vuoden suurimman tapahtuman, Ässäpäivän, näkeminen täydessä loistossaan aitiopaikalta salin ohjaamosta.
  5. Päiväni kuriirina: Sopimuspapereiden kuljettaminen junalla Helsingistä Turkuun ja takaisin.

Miron tärpit harjoittelusta TOP 5:

  1. Kysy rohkeasti, jopa (ja etenkin) täysin yksinkertaisissa asioissa apua ja neuvoa, jos et ole varma. Samalla sivulla pysyminen ja avoin kommunikaatio on tapahtumissa elintärkeää.
  2. Kaikkeen ei voi varautua, mutta siihen tulee varautua, että jotain tulee vastaan, johon on pakko varautua.
  3. Hallitse stressiä, tai se hallitsee sinua. Jokaisella on oma tapansa, mutta sen löytäminen on ehdotonta.
  4. Muista tehdä muistilistoja. Jos et muista, kirjoita se ylös muistilistaasi.
  5. Hymyile ja luota prosessiin. Tapahtumilla ja elämällä on tapana järjestyä.
Samankaltaista sisältöä
Arvot

Tapahtumantekijöiden arvot: Tuloksentekijä

Vastuunkantaja, Myötäeläjä, Tuloksentekijä, Tiennäyttäjä - Nämä ovat Tapahtumantekijöiden toimintaa ohjaavat arvot, jotka nyt puemme myös sanoiksi. ...
Lue lisää
Arvot

Tapahtumantekijöiden arvot: Myötäeläjä

Vastuunkantaja, Myötäeläjä, Tuloksentekijä, Tiennäyttäjä - Nämä ovat Tapahtumantekijöiden toimintaa ohjaavat arvot, jotka nyt puemme myös sanoiksi. ...
Lue lisää
Arvot

Tapahtumantekijöiden arvot: Vastuunkantaja

Vastuunkantaja, Myötäeläjä, Tuloksentekijä, Tiennäyttäjä – Nämä ovat Tapahtumantekijöiden toimintaa ohjaavat arvot, jotka nyt puemme myös sanoiksi. ...
Lue lisää